U bent hier: Home › Medische-Pigmentatie-

Medische Pigmentatie

De mogelijkheden en de te verwachten resultaten worden uitgebreid besproken en er wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Medische pigmentaties worden altijd in meerdere behandelingen verricht. Er wordt per keer een deel van de kleuren ingebracht om zo, langzaam, tot een mooi en zo natuurlijk mogelijk resultaat te komen. Veel mannen en vrouwen hebben littekens door een ongeluk, een operatie of bijvoorbeeld door een aangeboren afwijking zoals een hazenlip. Een cosmetische camouflage (een waterafstotende make-up) is een tijdelijke oplossing, medische pigmentatie geeft echter een oplossing voor een lange termijn, soms zelfs voor altijd!
 
Hoe gaat deze behandeling in zijn werk?
Bij de eerste behandeling wordt voornamelijk besproken wat de mogelijkheden zijn en hoe het behandelplan eruit kan gaan zien. Meestal moet de klant rekenen op 4-7 behandelingen, afhankelijk van de grootte van het litteken en soms de diversiteit aan huidstructuren. Bij medische pigmentatie worden 3-5 verschillende kleuren pigment in de huid aangebracht. Dit geeft uiteindelijk een heel natuurlijk effect. Per behandeling worden er 1-2 kleuren ingebracht. Het langzaam opbouwen van de ‘invulling’ van het te behandelen gebied garandeert een zo natuurlijk getrouw resultaat. Tussen elke behandeling ligt een periode van 6 weken. De huid is dan totaal genezen. De vervolgbehandeling heeft dan optimaal effect.
 
Hazenlip
Bij een hazenlip bijvoorbeeld, wordt er al heel jong, met veel succes, geopereerd. Het kan echter gebeuren dat de bovenlip niet mooi van vorm wordt, vooral de cupidoboog, het ‘hartje’ van de lip, ontbreekt vaak of is niet symmetrisch. Door de nieuwste technieken en de mooie natuurlijke kleuren kan de bovenlip een mooie natuurlijke vorm krijgen. Bij vrouwen kan er ook gekozen worden voor een wat sprekendere kleur, alsof men lipstick opheeft.
 
Litteken
Na een operatie, waar dan ook op het lichaam, heelt de ene huid mooier dan de andere. In het geval van een gedepigmenteerde huid, een huid waar het pigment uit is verdwenen, is het toepassen van een medische pigmentatie een fantastische uitkomst! Het originele litteken blijft uiteraard aanwezig, maar door de juiste pigmentatie valt dit litteken veel minder op.Denk aan littekens van bijvoorbeeld:
 
- een val in de kinderjaren: vaak op de plaats van de wenkbrauw,
- na een facelift (achter de oren),
- na een borstverkleining (rondom tepel)
- na een hechting
- een diepere schaafwond, waarbij het pigment verstoord is
- brandwonden: een nieuwe lip kan gevormd worden, wenkbrauwen kunnen gesuggereerd worden, wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden enz.
 
Tepel en tepelhofpigmentatie
Helaas krijgen jaarlijks heel veel vrouwen te maken met borstkanker. Het aantal borstamputaties neemt toe en steeds meer vrouwen kiezen dan om een borstreconstructie te ondergaan.Tepelhofpigmentatie komt veelvuldig voor in landen als Amerika en Canada, in Europa stond tepelhofreconstructie tot voor kort nog in de kinderschoenen. Tepel en tepelhofpigmentatie kunnen een uitkomst bieden voor diegene die na een borstreconstructie geen tepel en tepelhof meer hebben.Door middel van speciale technieken kan een zeer natuurlijk 3-D resultaat worden behaald. Deze methode maakt het mogelijk de kleur aan te passen, laat geen littekens na en kan zonder narcose worden uitgevoerd. Het is belangrijk dat de periode tussen de eerste PMU behandeling en de laatste chemobehandeling minimaal 1 jaar bedraagt.
 
Het kan ook worden toegepast  bij vrouwen die een borstverkleining hebben gehad waarbij een litteken is ontstaan rondom de tepelhof naar de onderkant van de borst.
Het corrigeren/reconstrueren van een tepel of tepelhof kan gebeuren bij/na:
 
- borstverkleining, rondom tepelhof is een (wit) litteken en de lijn naar de onderkant van de borst, of een deel van de tepelhof is haar kleur verloren,
- bij té lichte of té kleine tepelhoven kan de kleur bijgewerkt worden tot de gewenste kleur en grootte,
- Na een borstreconstructie na bijvoorbeeld borstkanker. De tepel en tepelhof ontbreekt. Door een mooie 3-D techniek wordt de tepel en/of tepelhof opnieuw gecreëerd, met een fantastisch resultaat! Deze behandeling bestaat uit totaal 3 behandelingen, met een tussen periode van minimaal 1 maand.
 
Vitiligo
Bij het behandelen van vitiligo moet de vitiligo al drie jaar stabiel zijn of er moet sprake zijn van segmentaire vitiligo (een zijde van het lichaam). Er kunnen mooie resultaten worden bereikt. Voorafgaand aan de behandeling wordt uitgebreid met besproken wat de ‘voors’ en ‘tegens’ zijn.
 
- Vooral als er gedepigmenteerde huid op handen aanwezig is of het pigment op de tepelhof afwezig, kan er met medische pigmentatie mooie resultaten worden bereikt.
- Vitiligo is een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam antistoffen maakt tegen het eigen pigment. Hoe donkerder de huid des te mooier de resultaten bij het camoufleren van de huidkleur.
 
Hoofdhaar
Haar dat ontbreekt op het hoofd is af te raden na te bootsen met medische pigmentatie, daar waar men kaal kan worden!  Achter op het hoofd, na bijvoorbeeld een haartransplantatie, ontstaat een litteken dat echter wel behandeld kan worden. Op dit deel wordt het hoofd immers nooit kaal. Wel moet men zich realiseren dat het helemaal kaalscheren dan nooit meer mogelijk is!
 
Alopecia Areata
Alopecia Areata is een auto-immuunziekte, maakt het lichaam antistoffen tegen de eigen haren: men wordt (plaatselijk) kaal.
 
- Medische pigmentatie/camouflage biedt hier uitstekende uitkomst: er kunnen weer wenkbrauwen gemaakt worden, met een zeer natuurlijk uitziende haistroke techniek!
- De wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden door een eyeliner, en nog mooier, een smudgy-eyeliner te plaatsen. Een smudgy-eyeliner is een eyeliner met een uitgeschaduwd effect. Zou men alleen een eyeliner plaatsen, wordt door de strakke lijn juist het gebrek aan haartjes duidelijker!